Kerk langs de Leie

Wie zijn we?

We zijn gewone mensen, die wonen, werken en leven in de Leiestreek en die als christen willen leven en dienstbaar zijn.

Kerk langs de Leie - We zijn gewone mensen, die wonen, werken en leven in de Leiestreek en die als christen willen leven en dienstbaar zijn.

We zijn één parochie en komen als één geloofsgemeenschap thuis bij elkaar en bij God. Samen vormen we een deeltje in het bisdom Gent en van de wereldwijde katholieke christengemeenschap. Met de Wereldkerk, maar ook met wie zoekend is of anders denkt – willen we verbonden leven en werken.

Of u nu gelovig bent, andersgelovig of niet-gelovig... elke keuze willen wij respecteren. Samen kunnen we zoeken naar wegen om zinvol en gelukkig samen te leven, en dit niet alleen bij ons.Wij hopen dat u hier in deze stad, gemeenten en dorpen aan de Leie gelukkig mag zijn... en als u mee wilt bouwen nodigen wij u van harte uit om mét ons een levende kerk te zijn.

Waarom?

Kerk langs de Leie - Waarom?

Omdat wij geloven dat ons leven zin heeft voor deze wereld, voor mensen, voor God. Omdat wij geloven dat God met ons geluk begaan is. Omdat wij Hem door Jezus “Vader” mogen noemen, en zo geworden zijn tot zussen en broers van elkaar. Zo weten wij ons aan elkaar toevertrouwd en willen wij ook zorg dragen voor elkaar en voor de schepping.

Omdat wij in Jezus Gods liefde voor ons ontdekken, omdat wij geloven dat Hij nooit iemand afschrijft, maar steeds nieuwe kansen geeft om op te staan uit elke schuld, uit elke pijn. Omdat wij geloven dat Hij ons niet laat vallen, ook niet wanneer wij sterven.

Omdat God ons nabij is in zijn Geest. Hij bezielt ons en vuurt ons aan om deze aarde tot woonplaats te maken van vrede en gerechtigheid, vooral voor wie bedreigd is of zwak.

Omdat wij elkaar ook nodig hebben, vormen wij één geloofsgemeenschap die samenkomt en bidt opdat Gods Geest in ons mag wonen. Wij vertrouwen erop dat God, op zijn tijd, met veel geduld en liefde, alles ten goede zal keren.