Kerk langs de Leie

Parochie in Deinze

Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

Kerk langs de Leie - Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

We zijn gewone mensen, die wonen, werken en leven in de Leiestreek en die als christen willen leven en dienstbaar zijn.

We zijn één parochie, één geloofsgemeenschap waar mensen mogen thuiskomen bij elkaar en bij God. Samen vormen we een deeltje in het bisdom Gent en van de wereldwijde katholieke christengemeenschap. Met de Wereldkerk, maar ook met ieder die zoekend is of anders denkt – willen we verbonden leven en werken.

Contact voor www.kerklangsdeleie.be :

Parochieassistente Katrien Demarey 0473 21 55 18

Webmaster Willy Tack 0476 39 20 80

Lees meer

DE PAROCHIERAAD VAN ONZE PAROCHIE IN (GROOT) DEINZE

DE PAROCHIERAAD VAN ONZE PAROCHIE IN (GROOT) DEINZE

De ‘Parochieraad’ is het ‘hoogste’ adviesorgaan voor de pastoraal in onze tot eenheid groeiende parochie in groot Deinze, dat vroeger bestond uit dertien parochies.

Op de (maandelijkse) samenkomsten met de parochieraad worden alle onderwerpen die met parochie, pastoraal, evangelisatie, geloofsbeleving,… te maken hebben, bestudeerd en besproken. Een greep uit de laatste onderwerpen: uitvaartliturgie, vormselpastoraal, welzijnsschakels, de ‘nieuwe parochie’, met vrijwilligers werken, open kerken, de pastorale kalender, de verdeling van de zondagsvieringen, opdrachten en gespreksonderwerpen voor de lokale werkgroepen (dat zijn de vroegere parochieploegen in de verscheidene parochies of pastorale eenheden), samenwerking bv. tussen koren, enzovoort, enzovoort…
De Parochieraad is samengesteld uit mensen van de verschillende vroegere parochies:

Frans Neirinck (Bachte) is moderator, Ginette Dekens (Deinze-Centrum) is secretaris.

Zijn verder lid:
Martine De Jaeger (Sint-Martens-Leerne), Nancy Dhondt (Astene), Gaby Van Hauwaert (Petegem, Sint-Paulus), Jan De Waele (SS.-Martinus en Antonius Abt, Petegem-Deinze), Francine Vanobbergen (Deinze-Centrum), Nicolas Vermeulen (Deinze-Centrum), Eliane Succaet (Meigem), Zuster Agnes Bruggeman (Vinkt), Noëlla De Waele (Zeveren), Hervé Van haute (Grammene), Hilda Delmotte (Gottem), Maria Neirynck (Grammene), Francine De Ro (Wontergem), Rosanne Ranschaert (Gottem), Marianne Franki (parochiaal secretariaat, Sint-Maria-Leerne), Nathalie Tack (Campus Sint-Theresia, Grammene), Ria Vercamer, Riet De Ruyck, (Sint-Vincentiusziekenhuis, Petegem), Willy Tack (contacten pers), Dirk Vlaemynck, diaken Johan Van Wassenhove, parochieassistente Katrien Demarey, pastoraal werkster Marina Botta en deken Rudy.