Kerk langs de Leie

PAROCHIE IN DEINZE

Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

Kerk langs de Leie - Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

We zijn gewone mensen, die wonen, werken en leven in de Leiestreek en die als christen willen leven en dienstbaar zijn.

We zijn één parochie, één geloofsgemeenschap waar mensen mogen thuiskomen bij elkaar en bij God. Samen vormen we een deeltje in het bisdom Gent en van de wereldwijde katholieke christengemeenschap. Met de Wereldkerk, maar ook met ieder die zoekend is of anders denkt – willen we verbonden leven en werken.

Opgelet: Vanaf de eerste zondag van september zal de zondagsviering in de Onze-Lieve-Vrouwkerk niet meer om 11.00, maar wél om 10.30 u. beginnen!!
Dit zal op bepaalde zondagen gepaard gaan met activiteiten in het kader van kerk zijn op zondag en catechese op zondag.

Contact voor www.kerklangsdeleie.be :

Parochieassistente Katrien Demarey 0473 21 55 18

Webmaster Willy Tack 0476 39 20 80

Lees meer

PASTORALE MEDEDELINGEN

PASTORALE MEDEDELINGEN

In ons gebed gedenken wij :

Richard Rutsaert overleden.
Hij verbleef in het WZC Sint-Jozef en was 93 jaar. Zijn uitvaart heeft plaats op woensdag 15 februari om 10 uur in de kapel van het WZC Sint-Jozef.

Maurice Van Assche overleden.
Hij verbleef in het WZC Sint-Jozef en was 97 jaar. Zijn uitvaart heeft plaats op donderdag 16 februari om 10 uur in de kapel van het WZC Sint-Jozef.

Julien Dhondt overleden.
Hij woonde in de Paddepoel 1 te Deinze en was 73 jaar. Zijn uitvaart heeft plaats op zaterdag 18 februari om 10 uur in de Sint-Pauluskerk, Oostkouter te Petegem.

Coppens Noë overleden.
Hij woonde in de Wierookstraat 21 te Meigem en was 78 jaar. Zijn uitvaart heeft plaats op zaterdag 18 februari om 10 uur in de kerk te Meigem.

Monique Van Cauwenberghe overleden.
Zij woonde in de Dosweg 2 te Wontergem. Haar uitvaart zal plaats vinden op zaterdag 18 februari om 11 uur 30 in de Sint-Agneskerk te Wontergem.

DE PAROCHIERAAD VAN ONZE PAROCHIE IN (GROOT) DEINZE

DE PAROCHIERAAD VAN ONZE PAROCHIE IN (GROOT) DEINZE

De ‘Parochieraad’ is het ‘hoogste’ adviesorgaan voor de pastoraal in onze tot eenheid groeiende parochie in groot Deinze, dat vroeger bestond uit dertien parochies.

Op de (maandelijkse) samenkomsten met de parochieraad worden alle onderwerpen die met parochie, pastoraal, evangelisatie, geloofsbeleving,… te maken hebben, bestudeerd en besproken. Een greep uit de laatste onderwerpen: uitvaartliturgie, vormselpastoraal, welzijnsschakels, de ‘nieuwe parochie’, met vrijwilligers werken, open kerken, de pastorale kalender, de verdeling van de zondagsvieringen, opdrachten en gespreksonderwerpen voor de lokale werkgroepen (dat zijn de vroegere parochieploegen in de verscheidene parochies of pastorale eenheden), samenwerking bv. tussen koren, enzovoort, enzovoort…
De Parochieraad is samengesteld uit mensen van de verschillende vroegere parochies:

Frans Neirinck (Bachte) is moderator, Ginette Dekens (Deinze-Centrum) is secretaris.

Zijn verder lid:
Martine De Jaeger (Sint-Martens-Leerne), Luc Van Quickelberghe (Sint-Maria-Leerne), Nancy Dhondt (Astene), Gaby Van Hauwaert (Petegem, Sint-Paulus), Bert Kint (Petegem, Sint-Paulus), Jan De Waele (SS.-Martinus en Antonius Abt, Petegem-Deinze), Francine Vanobbergen (Deinze-Centrum), Nicolas Vermeulen (Deinze-Centrum), Eliane Succaet (Meigem), Zuster Agnes Bruggeman (Vinkt), Noëlla De Waele (Zeveren), Hervé Van haute (Grammene), Hilda Delmotte (Gottem), Maria Neirynck (Grammene), Francine De Ro (Wontergem), Rosanne Ranschaert (Gottem), Marianne Franki (parochiaal secretariaat, Sint-Maria-Leerne), Nathalie Tack (Campus Sint-Theresia, Grammene), Ria Vercamer (DVC H. Hart, Deinze-Centrum), Riet De Ruyck, (Sint-Vincentiusziekenhuis, Petegem), Willy Tack (contacten pers), diaken Johan Van Wassenhove, parochieassistente Katrien Demarey, pastoraal werkster Marina Botta en deken Rudy.

Een Kind is ons geboren! En het brengt ons zoveel vreugde, bemoediging en vrede!

Kerk langs de Leie - Een Kind is ons geboren! En het brengt ons zoveel vreugde, bemoediging en vrede!