Kerk langs de Leie

Home

Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

Kerk langs de Leie - Welkom op de website van Kerk Langs De Leie

We zijn gewone mensen, die wonen, werken en leven in de Leiestreek en die als christen willen leven en dienstbaar zijn.

We zijn één parochie, één geloofsgemeenschap waar mensen mogen thuiskomen bij elkaar en bij God. Samen vormen we een deeltje in het bisdom Gent en van de wereldwijde katholieke christengemeenschap. Met de Wereldkerk, maar ook met ieder die zoekend is of anders denkt – willen we verbonden leven en werken.

Opgelet: Vanaf de eerste zondag van september zal de zondagsviering in de Onze-Lieve-Vrouwkerk niet meer om 11.00, maar wél om 10.30 u. beginnen!!

Dit zal op bepaalde zondagen gepaard gaan met activiteiten in het kader van kerk zijn op zondag en catechese op zondag.

Contact voor www.kerklangsdeleie.be :

Parochieassistente Katrien Demarey 0473 21 55 18

Webmaster Willy Tack 0476 39 20 80

Lees meer

BARMHARTIGHEID… EEN WARM HART STEKEN IN ONZE SAMENLEVING

Woensdag 26 oktober om 19.30u. in de Volkskring (Markt Deinze).

Een warm hart steken in onze samenleving begint bij ontmoeting. Het gaat om Gods barmhartigheid die we mogen ervaren én uitdragen.  Dat betekent dat we ons in de eerste plaats willen inleven in het lijden dat mensen treft. Het is zorg dragen voor elkaar én voor anderen. Zo is onze gemeenschap, parochie of dekenaat verbonden met anderen. Dit alles vanuit onze specifieke roeping en zending als christenen:  ‘Gods Boodschap van hoop en liefde verkondigen en beleven’. Belangrijk hierbij is dat we elkaar als geloofsgemeenschap ‘ontmoeten’, met elkaar in dialoog gaan. Daarom organiseren we op woensdag 26 oktober een ontmoetingsavond. We ontvangen enkele mensen die zullen getuigen hoe zij proberen om een warm hart te steken in onze samenleving. Het zijn: Dhr. Pascal Raes, directeur van VIBLO Leieland, een school buitengewoon onderwijs voor kinderen; Zr. Agnes Bruggeman, 25 jaar campusverantwoordelijke WZC St.-Franciscus Vinkt en vanaf heden pastoraal animator; …

Vanuit hun werk als vrijwilliger of als professioneel delen zij met ons hun ervaringen op dit vlak.

 Deze getuigenissen kunnen ons allen stimuleren in onze persoonlijke roeping als christen. Iedereen is dan van harte welkom!